Duurzaamheid

Van lustrum xxv
 

Bekers op LUSTRUM XXV
Om ook aan het duurzame aspect van het Lustrum XXV te denken, zullen alle drankjes geschonken worden in hardplastic glazen. Hiermee proberen we de enorme hoeveelheid afval tegen te gaan. De glazen zullen dus gewoon weer hergebruikt worden en zal er dus statiegeld op zitten. Hieronder kun je zien hoe dit in zijn werk zal gaan:

Bij jouw eerste drankje: Betaal je 1 munt extra. Dit is statiegeld voor het glas. Dit glas kan je bewaren voor je volgende drankje óf ruilen bij de bar voor een bekermunt. Bij een nieuw drankje: Moet je dus altijd een beker of een bekermunt inleveren. Heb je dit niet? Dan betaal je 1 munt extra als statiegeld.
Ga je naar huis? Dan heb je twee opties: Lever hem in voor een bekermunt óf gooi hem in de goededoelenbak op het terrein, waarvan de opbrengsten naar Xenia en Rosa Manus zullen gaan.

De volgende dag: Kan je je bekermunt natuurlijk weer inleveren bij het kopen van een drankje. Als je die niet hebt, kan je deze weer bij de bar kopen. Op de pitchers zit een statiegeld van 2 munten.

Per beker die in de goeden-doelenbak zit, zal er €1.75 (1 munt) naar de goede doelen worden overgemaakt. Dit initiatief is mede mogelijk gemaakt door de SRA. Beide goeden doelen komen uit Leiden en bieden hulp en opvang aan mensen die het nodig hebben:

Xenia zet zich in voor een veilig thuis voor jonge mensen die intensieve zorg nodig hebben.
Rosa manus is een vrouwenopvang die hulp biedt aan vrouwen die mentaal of fysiek mishandeld zijn/worden door iemand in hun omgeving.

Vriend van het Lustrum worden?